cm
HUF

Rendeléskövetés   |   Regisztráció   |   Bejelentkezés

Kosár (0)

MENÜ

FŐOLDAL
INSPIRÁCIÓK
A SZŐNYEGEKRŐL

A keleti szőnyegek az emberiség azon alkotásai közé tartoznak, melyek az ember teremtő erejét a leginkább tanúsítják. A szőnyeg kezdetektől fogva alkotójának kényelmét és jólétét hivatott szolgálni, ugyanakkor a gazdagság és a presztízs benyomását keltette. A szőnyeg uralkodói jelkép rangján állt; a világi és a vallási erő szimbólumaként, a házigazda vendégszeretetének bizonyítéka, a hatalom és uralom kifejezője volt.

A keleti világban a szőnyegek azonban még ennél is összetettebb jelentést hordoznak: képeskönyvként ölelik fel az ázsiai népek történelmét, akik kultúrájuk legjelentősebb és legjellegzetesebb elemeit szőtték bele alkotásaikba. Minden egyes darab egyedülálló művészi, történelmi, vallási és gyakorlati értékkel bír.

Nyugaton a keleti szőnyegek csak néhány évszázada számítanak értékes berendezési tárgyaknak, melyek – a kényelmi szempontok mellett – elsősorban a lakás esztétikai érzetét és különlegességét fokozzák.

Vonzerejének köszönhetően ma, a keleti szőnyeget, mint művészeti alkotást tartják számon, amely magával ragadja a különböző kulturális háttérrel rendelkező emberek szívét, ezáltal egyesítve Nyugatot Kelettel. A motívumok gyökerei számos valláshoz nyúlnak vissza és sokszínűségük jól mutatja, hogy különféleségük ellenére hogyan tudnak mégis egységet és harmóniát alkotni. Mesteri motívumaik, harmonikus színeik és nemes anyagaik képesek arra, hogy egy kedves otthont paradicsomi lakóhellyé varázsoljanak; melegséget sugározzanak, örömet és kényelmet nyújtsanak.


| Vissza a menühöz | A szőnyeg szó >